2 Şubat 2016 Salı

Kaçınılmaz Kitap Yorumu


Öngörü Serisi'nin ilk kitabının yorumundan herkese merhaba :)




Kitabımızın yazarı Amy A. Bartol.

 Kitap 432 sayfa ve Yabancı Yayınları tarafından Türk okurlara sunuldu :) Ayraçlarının güzelliğini söylemeden geçmek istemiyorum ^^ 

Goodreads ortalama puanı da 4.07 ki bence gayet iyi bir puan.

Kaçınılmaz, 5 kitaptan oluşan 'The Premonition' serisinin ilk kitabı. İkinci kitabı olan Sezgi de çevrildi ve satışa sunuldu ama bu yazıda konumuz Kaçınılmaz :)




Öncelikle kitabı inceleyelim;

Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi... En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie'nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington'la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed'e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie'ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı… 
Reed'in sakladığı sır neydi? Evie'nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?



Kitap, ana karakterimiz Evie'nin üniversitesinin ilk günüyle başlıyor.

Kitabın başlarında iki ana karakter tanışıyor. Doğruyu söylemek gerekirse ilk başlarda Evie'nin Reed'e karşı tavrını sevmiştim, yani ilk tanıştığı zamanlarda ama sonra fikrim değişti.

Kitapta Evie başlarda Russell ve Freddie isimlerinde iki arkadaş ediniyor. Onlar sayesinde sosyalleşmeye başlarken kendini çim hokeyi takımında buluyor, orada da arkadaşlar ediniyor.

Evie, kitap boyunca  kendi ile ilgili gerçekleri öğreniyor, Reed'e aşık oluyor, onunla artık sıkılmama neden olacak kadar çalkantılı bir aşk hayatı oluyor, aynı zamanda arkadaşlarıyla arasını iyi tutmaya, sürekli sorunları çözmeye çalışıyor.

Evie de olan değişik özellikleri zaten kitapta az çok fark ediyoruz ama onun aslında olduğu şeyi okumak güzeldi. Reed'in o durum -kitabı okuyanlara kızıl kelimesinin yeteri kadar şeyi ifade edeceğini umuyorum- karşısında verdiği tavrı da sevdim ben. Ayrıca Evie'yi rüyalarından korumaya çalışması da çok hoştu :)

Kitaba genel olarak bakıldığında en sevdiğim karakter Zephyr oldu çünkü bence ne yaptığını bilen ergenliğe kaçmadan, adam akıllı davranan tek karakterdi.  

Kaçınılmaz'dan şimdilik bu kadar! Sonraki yazıda görüşmek üzere!♥

                           
                                                               -B




                                          (Ayraçları paylaşmasam olur  muydu? Olmazdı :D)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder