19 Eylül 2015 Cumartesi

Yoklar Kitap Yorumu

Merhaba! Birkaç gün önce Yoklar'ı bitirdim ve tanıtımıyla karışık yorumunu girmek istedim :)

Öncelikle; Yoklar aslında 6 kitaptan oluşan bir seri (Yoklar, Açlık, Yalanlar, Veba, Korku, Işık) ama ben bugün sadece serinin ilk kitabı olan Yoklar'ı tanıtacağım.


Orijinal Adı: Gone

Yazar: Michael Grant
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 560

Roman, bir anda 15 yaşından büyük herkesin ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Şehirde kalan çocuklar, bir araya geliyorlar ve baş başa kaldıkları durumla baş etmeye, düzen oturtmaya çalışıyorlar. Bu sırada içinde kaldıkları alandaki diğer okulun öğrencilerinin bir kısmıyla birleşiyorlar ve birçok şey yaşıyorlar.


Kitabın tanıtım bülteninden alıntısı ise şöyle;



Patlayan şey Sam'i kıl payı ıskaladı. 
Kafasının üstünü yalayarak geçti ve arkasındaki duvara çarptı. Duvara çarpan sıvı ateş, bir tür jelleşmiş benzindi. Napalma benziyordu. Biranda betona yapışmış ve çılgın bir yoğunlukla yanmaya başlamıştı. Sam’in bakışları bir dakika boyunca şaşkınlıkla kilitlendi. 
Akıl dışıydı. Olanak dışıydı.Genç kız şiddet yüklü bir çığlık attı ve ellerini yenidenHavaya kaldırdı. Bu kez ıskalamayacaktı. Bu kez Sam’i öldürecekti.

Bu kesit de ortada dönen ve işleri karıştıran olaylarla/durumlarla ilgili bir nokta.

Kitap çok akıcıydı, uzun olmasına rağmen kısa sürede bitti. Dili de öyle yormuyordu ama basit de değildi. Karakter değil de ilahi bakış açısıyla yazılmıştı. Buna rağmen yazar bazı şeyleri bilerek saklamış ve bu gerçekten güzel olmuş.

Karakterlerin en büyüğü 14 yaşında olduğu için yazarın bazı durumlarda çocukları her şeylere gücü yeter gibi göstermemesi gerekiyordu ve gerçekten öyleydi. Bu yönünü de sevdim, kimse yaşından daha büyük değildi.

Yok olmanın sebebini kitabın sonlarına doğru anlıyoruz. Benim asıl merak ettiğim durumun nasıl düzeltileceğiydi ama o, bu kitapta olmadı.


Kitap gayet güzeldi ama içimde 'Ya bir an önce fuar gelse de devamını alsam.' fikri oluşmadı. Yine de büyük ihtimalle alırım ama okumayı bir süreliğine erteleyeceğim kitaplardan olur. 


                                                            Kitabımız da bu :)



Herkese iyi günler!

-B

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder